Om oss

I en värld som blir allt mer uppkopplad och sammanflätad, strävar Wolgers världshus efter att vara din pålitliga följeslagare genom labyrinten av resmål och kulturer. Vår vision är att inspirera och informera dig som läsare att upptäcka och uppskatta den otroliga mångfald som vår planet har att erbjuda – från slingrande gator i gamla städer till orörda stränder där havet möter himlen.

Vår resa

Wolgers världshus grundades av ett kollektiv av passionerade världsfarare och skribenter, med en gemensam dröm om att dela med sig av världens undangömda skatter. Sedan vår start har vi vuxit till att bli en skattkammare fylld av reseberättelser, tips och råd som syftar till att göra din resupplevelse rikare och mer meningsfull.

Möt teamet

Bakom varje artikel, fotografi och reseanekdot finns vårt dedikerade team – äventyrare, kulturforskare, språkälskare och kulinariska upptäcktsresande.

Anders Wolger – Grundare & huvudredaktör
Anders har vandrat över kontinenter, seglat över hav och dokumenterat allt från isiga landskap i Antarktis till de ångande regnskogarna i Amazonas. Hans pennas mästarverk är kärnan i Wolgers världshus.

Eva-Lena Sundström – Kulturkorrespondent
Med en bakgrund i antropologi har Eva-Lena en skarp blick för detaljer som definierar kulturer. Hon har en talang för att skildra ceremonier och traditioner som ger liv åt våra läsares resedrömmar.

Johan Ek – Äventyrsskribent & fotograf
Johan är mannen med kameran och modet att dyka in i äventyr som tar andan ur de flesta. Hans fotografier och spännande berättelser är vad som gör våra resor så fängslande.

Vårt engagemang

På Wolgers världshus är vi engagerade i hållbar turism och strävar efter att upplysa våra läsare om hur man reser ansvarsfullt. Vi tror på att bevara skönheten och integriteten hos de platser vi besöker för framtida generationer att njuta av.

Tack för att du besöker Wolgers världshus. Låt din nästa resa börja här!