Kategorier
Resa

Safari Tanzania – skräddarsy din resa

Drömmer du om att åka på ett riktigt safari och se vilda djur som lejon, bufflar, noshörningar och elefanter i sina naturliga habitat och i deras vanliga liv – fri från kedjor och burar? I så fall är en safariresa i Tanzania verkligen något att fundera på. 

Tanzania är ett lugnt och stabilt land i Afrika som är känt för sin mångfald gällande naturen. Det finns höga berg, det finns savanner, det finns floder och det finns en massa härliga stränder och öar för dig som vill vila och slappna av.

 En resa till Tanzania ger dig hela Afrika och hela den storhet som sammanfattar kontinenten i en komprimerad form. 

Vilken typ av resa vill du göra? 

Det finns många resebolag som specialiserat sig på att anordna resor för safari i Tanzania. Det är inte enbart tudelar positivt då det också innebär ganska stora variationer i både pris och i vad som är möjligt att uppleva och genomföra under en safariresa i Tanzania.

 Vårt råd är att du går igenom de resebolag som erbjuder resor till Tanzania och att du tittar lite närmare på de som kan erbjuda mer skräddarsydda lösningar. 

Oändliga möjligheter – hitta resan för dig 

Detta innebär också att du först måste klargöra vilken typ av resa du faktiskt vill göra. Är det enbart en safariresa till Tanzania som står på önskelistan? En resa där du åker bil, bor i lodger på savannen och åker genom exempelvis den klassiska nationalparken Serengeti och där du hela tiden kan räkna med spännande möten med en massa vilda djur?

 Det finns även exempelvis möjlighet att bestiga Kilimanjaro och ställa dig på hela Afrikas tak – långt uppe bland molnen. En vandring tar ungefär 5-8 dagar – beroende på rutt – och är verkligen att rekommendera. 

Som avslutning på din resa så kan några dagar i Zanzibar vara det ultimata sättet att finna själslig ro. Lägg dig på den kritvita stranden, dyk ner i det turkosa vattnet – eller ta en båttur till öar som Mafia Island och Pemba för lite dykning i korallreven. 

Tanzania ger dig allt – och lite till – men det handlar också om en buffé där du själv måste plocka ut de mest tilltalande godsakerna. Med rätt resplan och rätt resebolag kan du skapa exakt den resa du drömmer om!