Kategorier
Resa

Safari Tanzania – tips & råd inför resan 

Drömresan för många är att åka på safari och uppleva de vilda djuren man läst om och sett på tv i deras naturliga miljöer – utan bojor och utan några burar. Idag finns det fler möjligheter än någonsin tidigare att göra detta, men även betydligt fler falluckor som kan göra upplevelsen till något man bara rycker på axlarna åt i framtiden. 

Att välja rätt land för safari och att framförallt välja rätt resebolag är ett måste. Ska vi tipsa om ett land så är Tanzania en riktig juvel som ger dig allt du behöver. Det finns massor av olika nationalparker, det finns en storslagen natur med både höga berg, savanner och regnskog – och det finns dessutom möjlighet till avkoppling efter avslutat safari tack vare den unika ön Zanzibar. 

Safari i Tanzania är något som verkligen kan rekommenderas och om du är intresserad av detta så är det också viktigt att du tar nästa steg – i form av att jämföra resebolag och de erbjudanden dessa har. Vi tänkte här nedan rada upp några saker som är extra viktiga i samband med detta: 

  • Erfarenhet. Den viktigaste punkten du ska titta på när du väljer resebolag är att de är erfarna. Kort sagt: de ska vara vana vid safari i Tanzania och de ska ha byggt upp en stabil struktur där allt från boende, bilar, lokala guider och övrig infrastruktur finns på plats. Skillnaden mellan ett erfaret resebolag och en nykomling är gigantisk. Nybörjarmisstag kan göra din upplevelse sämre! 
  • Skräddarsytt safari i Tanzania. Viktigt är att du får dina behov och önskemål uppfyllda Vad vill du se, hur vill du bo, hur ser din budget ut och vad får du absolut inte missa? Ett bra resebolag kan skräddarsy en resa till dig och för ditt sällskap. Det gör skillnad. 
  • Läs på. Att du själv är påläst kommer att förenkla din resa. Se till att läsa på och börja prioritera mellan de olika göromålen. Utöver safari så kanske du vill softa på Zanzibar eller kanske utmana dig själv genom att bestiga Kilimanjaro? Alla möjligheter finns och med rätt prioriteringar – och rätt bolag – så kan du hinna med så mycket som möjligt! 

För mer information om safari i Tanzania besök: tanzaniatravels.se