Kategorier
Busstransfer

Transfer Arlanda – vilket alternativ är bäst? 

Hur tar man sig egentligen till Arlanda på bästa sätt? Då det kommer till transfer till Arlanda så finns det primärt fyra olika alternativ och beroende på varifrån man åker så finns också en massa fördelar, nackdelar och saker att tänka på med varje alternativ.

 Väljer du exempelvis att åka bil – vilket är vanligt vid långväga resor – så gör du dels miljön en björntjänst och dels så ska du även betala för en långtidsparkering. Taxi? Dyrt, och relativt osäkert, då det alltid finns en risk att man fastnar i trafiken. Rådet är att du åker i god tid för att parera eventuella stopp i trafiken. En enkel resa med taxi som transfer till Arlanda kostar ungefär 500 kronor.

Snabbtåget – snabbt, men dyrt 

 I Stockholm finns även möjlighet att ta snabbtåget – vilket har den givna fördelen i att du kommer snabbt fram. En resa med snabbtåget från Stockholm till Arlanda tar 18 minuter, vilket givetvis är svårslaget. 

Smakar det så kostar det – för en sådan resa får du som vuxen betala 320 kronor, och du ska förmodligen också ta dig hem efter att du varit utomlands också. Det innebär i så fall 640 kronor – bara för transfer till Arlanda och till Stockholm. 

Bussen – bäst transfer till Arlanda 

Bussen är egentligen det alternativ som sammantaget har flest fördelar och minst nackdelar. Dels så finns det många avgångar från Stockholm till Arlanda. Dels så avgår bussen från en massa olika ställen – Cityterminalen. Liljeholmen, Brommaplan – och dels så handlar det också om en låg kostnad där en enkel biljett kan lösas för dryga hundralappen. 

En modern buss ger även överlägsen bekvämlighet där sätena är rymliga, där du kan koppla upp dig mot wifi och där en fräsch toalett kan användas. Utöver detta så ligger även allt ditt bagage i tryggt förvar. Sammantaget: vill du ha prisvärd, effektiv och bekväm transfer till Arlanda? Ta bussen!